Hotel Englischer Hof

Herzberg am Harz, Duitsland
Vertrek 11 augustus 2019, prijs vanaf € 549 per persoon (inclusief vroegboekkortingen). Centraal gelegen in het hart van Duitsland, ten zuiden van Hannover ligt het natuurgebied de Harz. Houdt u van mooie natuur en schitterende vakwerkhuizen, dan is deze reis zeker iets voor u. Vooral om zijn schitterende natuur, zijn mooie en interessante plaatsen en het feit dat het eenvoudig binnen een dag vanuit Nederland te bereiken is, is het een geliefd vakantiegebied geworden bij vele Nederlanders. Behalve door zijn mooie natuur is de Harz ook bekend geworden door zijn ertswinning. Op meerdere plaatsen zijn zilveraders gevonden en ook koper is er in het verleden veelvuldig gewonnen. Houdt u van mooie natuur en schitterende vakwerkhuizen, dan is deze reis zeker iets voor u.
Begane grond
Er zijn kamers op de begane grond beschikbaar.

Ligging

Aan de zonnige zuidwestrand van dit natuurpark de Harz hebben we voor u gekozen voor het ****Hotel Englischer Hof in Herzberg. Dit goed geleide familiehotel, gevestigd in een oud vakwerkhuis, doet al sinds 1800 dienst als hotel en staat bekend om zijn uitstekende verzorging. ‘s Ochtends is er een ontbijtbuffet en ‘s avonds een drie-gangendiner. De laatste dag speelt u de drive ‘s middags, want dan is er ‘s avonds een gezellige afscheidsavond met muziek.
Het hotel is van alle gemakken voorzien. Het is een goed uitgangspunt voor een gezellige bridgeweek in een mooie omgeving.

Kamers

Alle ruime kamers in dit moderne hotel beschikken over minibar, telefoon en tv en een badkamer met douche en toilet. Er zijn enkele kamers met bad. Helaas heeft dit hotel geen lift, maar er zijn veel kamers op de begane grond. De overige kamers zijn op de eerste etage. Ook zijn er niet-roken kamers beschikbaar.

Faciliteiten

Inbegrepen:
- accommodatie op basis van verblijf in 1- of 2-pers. kamer met douche, toilet, minibar en tv.
- verblijf op basis van halfpension, logies met uitgebreid ontbijtbuffet en drie-gangendiner.
- excursies (geen entreegelden)
- bridgedrives, elke avond, onder leiding van een volledig bevoegde wedstrijdleider met meesterpunten volgens de geldende schaal.
- afscheidsavond met muziek

In de touringcar mag niet gerookt worden.
Uw Nederlandse paspoort of Nederlandse identiteitskaart dient nog geldig te zijn bij terugkomst in Nederland.

Opstap tijden en locaties:

08:30 uur Amsterdam, Amstel naast het Meininger hotel

09:15 uur Utrecht, P+R Westraven

10:15 uur Arnhem NS Station Sonsbeekzijde (achterkant station)

11:00 uur Beek, hotel ‘t Heuveltje

Bijzonderheden

Tijdens de touringcarreis zijn een aantal excursies inbegrepen. Zo staan o.a op het programma (o.v.b. wijzigingen):
Grenzlandmuseum Eichsfeld.
Dwars door de Harz liep tientallen jaren de grens tussen Oost en West Duitsland. Nu is het niet alleen landschappelijk, maar ook staatkundig een geheel. Bij Eichsfeld, even ten zuiden van Herzberg, heeft men een gedeelte van de voormalige grens bewaard zoals deze was en als museum ingericht. In dit interessante museum krijgt u een goed idee van de historisch belangrijke gebeurtenissen in deze streek en van het leven rond deze grens.

Natuurtocht.

Natuurlijk maakt u ook een tocht door de schitterende omgeving. De Harz is een echt middelgebergte, doorsneden door diverse rivieren. Door deze riviertjes worden op verscheidene plaatsen ook stuwmeren gevormd, die in het verleden werden aangelegd ten dienste van de mijnbouw, maar die nu vooral dienst doen als drinkwaterreservoirs. Tijdens deze dag zult u genieten van de natuur, maar bezoekt u ook een aantal plaatsjes, zoals Braunlage en Goslar. Braunlage is een klein, vrij hooggelegen plaatsje dat van de 13e tot de 20e eeuw vrijwel geheel van de mijnbouw leefde, maar waar nu het accent op het toerisme ligt. Met de kabelbaan kunt u naar de top van de Wurmberg (971 m) van waar u bij helder weer een schitterend uitzicht heeft op de hoogste top van de Harz, de Brocken (1142 m). Goslar dankt zijn bestaan aan de aanwezigheid van koper-, zilver- en loodmijnen in de buurt die al sinds de 10e eeuw hier geexploiteerd werden. In het oude centrum dateren nog meer dan 150 huizen van voor 1550. U vindt er dan ook vele oude vakwerkhuizen en een prachtig marktplein met het Rathaus en de 12e eeuwse marktkerk. Deze 1000-jarige stad staat als wereldcultuurerfgoed sinds 1992 onder bescherming van de UNESCO.

Slot Herzberg.

Het Welfenslot torent hoog boven de stad Herzberg uit. Natuurlijk brengt u hier een bezoek aan. De oudste delen dateren uit de 16e eeuw. Bij een brand in 1510 werd het grootste gedeelte verwoest, waarna het huidige slot in de stijl van de Renaissance vakwerkbouw weer werd opgebouwd. In het slot is nu een museum. Ook is er een grote zaal voor concerten, feesten en bijeenkomsten. In het bijbehorende slotrestaurant kunt u de innerlijke mens verwennen.

Harzquerbahn.

Eerst brengt u een bezoek aan Wernigerode met zijn goed geconserveerde Middeleeuwse centrum. Volledig met vakwerkhuizen bebouwde straten vormen hier het typische beeld. Daarna zult u een bijzondere ervaring rijker worden door met een treintje, getrokken door een stoomlokomotief dwars door het natuurgebied te rijden. De aftakking naar de Brocken, waarvan u het gedeelte van Schierke tot Drei Annen Hohe rijdt, bestaat al sinds het eind van de 19e eeuw, maar was vele tientallen jaren gesloten, omdat het in de verboden grenszone met de DDR lag. Onderweg kunt u dan ook genieten van de prachtige uitzichten.

IJzermijn Büchenberg.

De ertswinning op de Büchenberg begon al ruim 1000 jaar gelden. Tot halverweg de 18e eeuw werd het erts als dagbouw gewonnen, maar daarna maakten de technische ontwikkelingen het ook mogelijk om echte mijnen aan te leggen. Tot in de jaren 20 van de vorige eeuw was de mijn nog volop in bedrijf. Toen werd hij gesloten. In de oorlogsjaren werd hij echter weer in bedrijf genomen en pas in 1970 werd de mijn definitief gesloten. In 1984 werd een deel van de voormalige ijzerertsgroeve "Büchenberg" als "Schaubergwerk Büchenberg" ingericht en daarmee voor een ieder toegankelijk gemaakt. U krijgt hier uitleg over de geologie van het gebied en er wordt u getoond hoe de afgravingen in de vorige eeuw in de voormalige DDR in hun werk gingen. Het is de enige mijn die ook toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn. Houd er rekening mee dat er onder de grond een constante temperatuur van ca. 8°C heerst.

Göttingen.

In de Universiteitsstad Göttingen hebben vele beroemdheden gewerkt of gestudeerd, zoals bijvoorbeeld de wiskundige Lichtenberg en de gebroeders Humboldt en Grimm. De stad heeft een mooi autovrij centrum, waar ook nog vele oude vakwerkhuizen te bezichtigen zijn. Het oude stadhuis dateert uit de 14 eeuw. Bekend is hier ook de "Gänzeliesel-bron", in 1901 opgericht. Volgens de legende zal een ieder die het meisje kust in de toekomst geluk hebben, waardoor het beeld ook wel bekend staat als het meest gekuste meisje ter wereld.

Bereikbaarheid

Tegenover het hotel ligt de Juessee waar u in ca. 1 uur omheen kunt wandelen. Ook het oude centrum ligt op loopafstand van het hotel. Meer informatie over het hotel kunt u krijgen door op het plaatje rechtsboven te clicken. Het plaatsje Herzberg is in de 15e eeuw ontstaan, in de tijd dat er in dit gebied vooral koper, ijzer en zilver gewonnen werd. Door de aanwezigheid van geneeskrachtige bronnen is het tegenwoordig, net als vele andere plaatsen in de Harz, bekend als kuuroord.
Meer informatie? Bel me terug