Le Grand Hôtel de l'Espérance

Lisieux, Frankrijk
Heerlijke bridgevakantie naar Normandië per touringcar, vertrek 3 mei 2020 (7 dagen, 6 nachten) op basis van Half Pension vanaf €799,- per persoon!
Lift
In dit hotel is een lift aanwezig.
Wifi
Dit hotel beschikt over WIFI.
Föhn
Op de kamers is een föhn aanwezig.
Bad
Op de kamers is een bad aanwezig.
Douche
Op de kamers is een douche aanwezig.
Niet roken
In dit hotel wordt niet gerookt.

Ligging

Het Grand Hotel De L'Esperance ligt in het centrum van Lisieux, in de buurt van de winkelstraten en de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden. Hier wacht u een hartelijk welkom in een typisch Normandisch vakwerkhuis.

Het Grand Hotel De L'Esperance heeft ruime en comfortabele kamers, een lift en privégarages. In het knusse en compleet opgeknapte restaurant worden exclusieve gerechten geserveerd, gebaseerd op internationale en regionale specialiteiten. U kunt er 7 dagen per week terecht voor lunch en diner. In de gezellige bar kunt u terecht voor een drankje en diverse sterke dranken.

Kamers

De 2-persoons standaard kamers (dubbel bed) zijn uitgerust met alle gebruikelijke faciliteiten: flatscreen-tv, kluis, gratis WiFi en een badkamer met douche en toilet.

De 2-persoons standaard kamers (2 bedden) zijn uitgerust met alle gebruikelijke faciliteiten: flatscreen-tv, kluis, gratis WiFi en een badkamer met bad / toilet of Italiaanse douche / toilet.

De 1-persoons standaard kamers zijn voorzien van alle gebruikelijke faciliteiten: flatscreen-tv, kluis, gratis WiFi en een badkamer met douche en toilet.

Faciliteiten

- 24 uur receptie
- Bar
- Gratis WiFi
- Lift
- Lounge
- Restaurant
- Room service
- Wekservice

Bijzonderheden

Dag 1.Via verschillende opstapplaatsen rijden wij vandaag naar Le Grand Hôtel de l'Espérance gelegen in het mooie Lisieux.

Dag 2. Lisieux en Rouen
We gaan vandaag rustig beginnen met een vrije ochtend. Het centrum van Lisieux kunt u vanuit het hotel te voet verkennen. Lisieux, de hoofdstad van het Pays d'Auge, heeft een mooi religieus erfgoed, met de Sainte-Thérèsebasiliek. Met de bouw werd begonnen in 1929 op verzoek van paus Pius XI en werd ingewijd in 1954.
's Middags bezoeken we het oude centrum van Rouen. Hier vindt u o.a. het beroemde marktplein, de plek van de trieste verbranding van Jeanne d'Arc, de prachtige kathedraal van de Notre Dame en het indrukwekkende stadhuis.

Dag 3. Caen en Bayeux
De stad Caen heeft tijdens de bevrijding van Frankrijk zwaar geleden. 75% van de stad was na de bevrijding door de geallieerden verwoest. Nu is de stad weer prachtig opgebouwd. U kunt een bezoek brengen aan het indrukwekkende Memorial, het museum van de vrede (niet inclusief). Onder leiding van een gids ziet u een indrukwekkende tentoonstelling over de invasie in Normandië. ’s Middags gaan we naar Bayeux, waar u de beroemde tapisserie kunt bewonderen. Het enorme geborduurde doek, een Gobelin, is 70 meter lang en 50 cm hoog. Het beeldt de slag om Hastings in 1066 uit, waar Willem de Veroveraar voet aan wal zette. Na Bayeux rijden we terug naar ons hotel.

Dag 4. De invasiestranden.
De dag wordt gestart met een bezoek aan het Overlord/Omaha Beach museum vlakbij Omaha Beach. (Dit museum vertoont de periode van de geallieerde landingen tot aan de bevrijding van Parijs. In het museum zijn persoonlijke objecten en meer dan 35 tanks, voertuigen en wapens te bezichtigen). Na dit bezoek zal de tour een bezoek brengen aan de Amerikaanse begraafplaats Colleville-sur-Mer. Op deze immense begraafplaats van 70 hectare groot liggen in totaal 9.387 gedenktekens die in kaarsrechte lijn lopen over het gazon. Na dit indrukwekkende bezoek zal de tour vervolgd worden naar Pointe du hoc, een maanlandschap van kraters en bunkers op een klip langs de Normandische kust tussen Omaha en Utah Beach, vanwaar de Duitsers met hun strategisch opgestelde kanonnen het oostelijke Omaha Beach konden beschieten. Hier vond een drie dagen durende strijd plaats.
Als afsluiting zal er een bezoek worden gebracht aan de Duitse begraafplaats ”La Cambe”. Van de zes Duitse militaire begraafplaatsen in Normandië is La Cambe met 21.200 graven, de grootste en meest bekende.

Dag 5. Juno Beach
Vandaag het meer noordelijk deel van de invasiestranden, het Britse en Canadese gedeelte.
Bij de Pegasus brug kunt u ook het museum bezoeken. Dit museum is speciaal gewijd aan de Britse 6th British Airborne Divisie. We vervolgen de weg naar de Batterij van Merville.
Na de lunchpauze gaan we naar het Juno Beach Center en naar Arromanches. De kunstmatige haven in Arromanches was essentieel om versterkingen en materiaal naar het continent te krijgen. Hier kunt u ook de 360° bioscoop bezoeken waarin een film wordt vertoond over de Battle of Normandy.

Dag 6. Honfleur en Deauville
's Ochtends gaan we koffie drinken in het populaire plaatsje Honfleur. Volgens velen is Honfleur de mooiste havenstad van Normandië en daarom een bezoek meer dan waard. Vervolgens rijden we door naar de badplaats Deauville, de bestemming voor de jetset. Na een kort bezoek rijden we terug aar het hotel zodat u zich rustig kan voorbereiden op de laatste bridgedrive.

Dag 7. Na het ontbijt sluiten wij een prachtige week in Normandië af en gaan we rustig aan weer naar huis via de verschillende opstapplaatsen.

Excursies

Normandië: prachtige, groene valleien, gedenkwaardige bezienswaardigheden en een ruige kustlijn. Laat u betoveren door de tijdloze charme van het aangrijpende Normandië. Getekend door de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, vindt u langs de kust van Normandië de indrukwekkende invasiestranden, die u herinneren aan een zwarte pagina in onze geschiedenis. Landinwaarts karakteriseert het binnenland van Normandië zich door groene bossen en ademt het rijkdom met zijn prachtige vakwerkhuizen. Naast een overweldigende natuur is Normandië rijk aan historische steden en pittoreske badplaatsjes. Normandië leent zich dan ook perfect voor het combineren van een strandvakantie met het maken van culturele uitstapjes en het vinden van de rust van de natuur.
Meer informatie? Bel me terug