Hotel Appelscha

Appelscha (Frl), Nederland
Boek nu voor een weekend Appelscha inclusief theatervoorstelling in Martinitheater te Groningen .NIEUW in februari 2018 kunt u mee naar de musical Fiddler on the Roof (Anatevka), de hoofdrol wordt vertolkt door Thomas Acda.
Openbaar vervoer
Dit hotel is met het openbaar vervoer te bereiken.
Losse bedden
Er zijn kamers met losse bedden beschikbaar.
Lift
In dit hotel is een lift aanwezig.
Begane grond
Er zijn kamers op de begande grond beschikbaar.
Fietsenstalling
In dit hotel is een fietsenberging aanwezig.
Fiets oplaadpunt
Dit hotel voorziet in een oplaadpunt voor electrische fietsen.
Nabij bos
Het hotel ligt in de buurt van bos.
Gratis parkeren
U kunt bij dit hotel gratis parkeren.
Wifi
Dit hotel beschikt over WIFI.
Terras
Er is een terras aanwezig.
Biljart
U kunt hier bljarten/poolen.
Föhn
Op de kamers is een föhn aanwezig.
Douche
Op de kamers is een douche aanwezig.
Niet roken
In dit hotel wordt niet gerookt.

Ligging

U vindt Hotel Appelscha aan de rand van het unieke nationale park 'het Drents Friese Wold'. Dit nationale park, met zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en actieve stuifduingebieden (het Aekingerzand) nodigt uit om te wandelen en te fietsen. Door haar centrale ligging is het dorp Appelscha tevens een geweldige uitvalsbasis om het noorden van Nederland te verkennen. Het Drents Museum in Assen is voor de cultuurliefhebbers zeker een must.

Kamers

De kamers zijn op de begane grond of per lift bereikbaar op de eerste etage. Op de kamers mag niet gerookt worden. Alle kamers zijn van moderne gemakken en comfort voorzien zoals gescheiden douche en toilet, radio en televisie,telefoon,draadloze internetverbinding en een kluisje. Verzorging op basis van Half Pension.
De eenpersoonskamers zijn eenvoudige doch nette kamers.

Faciliteiten

Hotel Appelscha heeft een gezellig restaurant, een goed verlichte bridgezaal, een serre met open haard en een heerlijk terras. (Elektrische) fietsen kunt u bij de naastgelegen fietsverhuurder regelen. Er is een afsluitbaar fietsenhok.

Bijzonderheden

Huisdieren zijn niet toegestaan. Al jaren staat dit gezellige hotel bekend om zijn goede verzorging.
U verblijft op basis van halfpension. De avondmaaltijd is altijd gezamenlijk. Bij aanvang van de bridgedrives wordt er een kopje koffie geserveerd en aan het eind van de drives een borrelhapje. De drives worden 's avonds gespeeld onder leiding van een bondsgediplomeerde wedstrijdleider, met computeruitslag en meesterpunten volgens de geldende N.B.B. schaal.

IF I WERE A RICH MAN......
In februari 2018 heeft u de mogelijkheid om mee te gaan naar de musical Fiddler on the Roof ( Anatevka). Zowel in het carnavalsweekend als het weekend daarna kunt u op zondagmiddag mee naar het Martini Theater te Groningen, alwaar deze legendarische musical aanschouwt kan worden.
Op innemende, geestige en optimistische wijze neemt hoofdrolspeler Tevye (Thomas Acda) u mee op zijn reis in deze ontwapenende musical die zowel entertaint als ontroert.
Regisseur Ruut Weissman (o.a. bekend als regisseur van Hij Gelooft in Mij) zal een actuele en vernieuwde versie creëren en plaatst deze klassieker daarmee op geheel eigen wijze in de tijdsgeest van nu. Fiddler on the Roof is een musical die gaat over verdreven worden, onvoorwaardelijke liefde, de betekenis van familie en de balans tussen tradities en vernieuwing in tijden van verandering. Fiddler on the Roof was eerder in Nederland te zien als Anatevka (1966, 1998 en 2008).

Het vervoer van en naar het theater is bij de prijs inbegrepen.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer is Appelscha bereikbaar met de bus vanuit Assen. Van de bushalte naar het hotel is het ca. 10 minuten lopen. Er is een gratis parkeerterrein.

Excursies

Onder andere te bezichtigen in het Drents Museum in Assen tot en met 29 oktober 2017;
Hoe een klein nomadenvolk uitgroeide tot een supermacht in Azië. De grote archeologische tentoonstelling The Great Liao - Nomadendynastie uit Binnen-Mongolië (907-1125) vertelt het bijzondere verhaal van de machtige Liao-dynastie in de 10de en 11de eeuw. Een rijk dat zich uitstrekte over meer dan 4.000 km, van de Japanse zee in het oosten tot het Altajgebergte in het westen. Aan de hand van spectaculaire archeologische vondsten van de afgelopen 30 jaar krijgt de bezoeker een unieke inkijk in de cultuur van de Liao. U waant zich op de uitgestrekte steppe van Centraal Azië. Nog nooit eerder zijn de Liao-schatten in Nederland te zien geweest.
Meer informatie? Bel me terug