MPS Horizon

Arnhem (Gld), Nederland
DOOR VIER HOLLANDSE PROVINCIES
7-daagse riviercruise met mps Horizon
Vertrek 3 september 2020

In samenwerking met de Jong intra Vakanties organiseren wij een riviercruise met MPS de Horizon. Tijdens de cruise zal er 5 maal gebridged worden.
Losse bedden
Er zijn kamers met losse bedden beschikbaar.
Lift
In dit hotel is een lift aanwezig.
Terras
Er is een terras aanwezig.
Föhn
Op de kamers is een föhn aanwezig.
Douche
Op de kamers is een douche aanwezig.
Niet roken
In dit hotel wordt niet gerookt.
Airconditioning
Op de kamers is airconditioning aanwezig.

Kamers

Hutten
De elegante lichtgekleurde panelen in de hutten zorgen voor een moderne en ruime ambiance. De hutten hebben allemaal een televisie, grote ramen die open kunnen en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Een föhn is op verzoek beschikbaar. Met de airconditioning regelt u zelf het klimaat in uw hut en elke hut heeft volop bergruimte voor uw bagage. Overdag klappen we één bed weg en het andere wordt omgetoverd tot een comfortabele bank. De bedden in de voordeel-hutten zijn iets verhoogd.

Faciliteiten

Het schip heeft drie dekken. Op het promenadedek vindt u een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en een dansvloer. Aan boord zorgt een muzikant 1x per week voor een gezellige avond met live muziek. De overige avonden kunt u deelnemen aan bijvoorbeeld een leuke (muziek)quiz en ander entertainment. Door de grote ramen mist u niets van de mooie omgeving. De lounge bereikt u vanuit de centraal gelegen hal, waar ook de receptie en de souvenirvitrines zijn. Het restaurant bevindt zich op het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook te bereiken vanuit de hal. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor als u zich even lekker wilt inspannen. Bij de meeste cruises heeft u de mogelijkheid om de avond voor vertrek al in te schepen. U kunt aan boord van de Horizon gebruik maken van gratis Wifi in de lounge, bar en hal (niet in België).

Verzorging
U wordt ontvangen met een welkomstcocktail. Ontbijt en lunch serveren we vanaf het buffet in het restaurant. Het 4-gangen diner serveren we aan tafel. Er is 1x per week een 5-gangen Captains Dinner. ’s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds om 22.00 uur een lekkere snack. Op het ontbijtbuffet, vindt u iedere dag, naast alle gebruikelijke gerechten, een speciale traktatie als bv een spiegelei, pannenkoekjes, een croissantje of suikerbrood. Twee van de lunches zijn uitgebreider dan gebruikelijk en hebben ook warme gerechten of staan in het teken van een bepaald thema.

Bijzonderheden

Dag 1
Arnhem en Deventer
Om 9.00 uur kunt u aan de Rijnkade inschepen op het mps Horizon. Om ca. 10.00 uur zullen we vertrekken naar de Hanzestad Deventer.

Dag 2
Lemmer
We verlaten Deventer in de ochtend en varen langs de steden Zwolle en Kampen. Via het Ketelmeer en IJsselmeer komen we in de middag aan in de watersportplaats Lemmer.

Dag 3
Sneek en Harlingen
's Morgens vertrekken we naar Sneek, waar we rond 10.00 uur aankomen. Bezoek hier de mooie historische binnenstad met de vele grachten en de Waterpoort. Rond het middaguur gaan we weer aan boord en varen we verder naar Harlingen.

Dag 4
Stavoren en Medemblik
Vandaag varen we over het IJsselmeer naar Stavoren: Friesland’s oudste stad, Hanzestad en één van de Friese Elfsteden. Aan het begin van de middag maken we de oversteek naar Medemblik, het kleinste maar ook oudste stadje van West-Friesland. Breng een bezoek aan het bakkerijmuseum of het kasteel Radboud. In het centrum en langs de havens vindt u talrijke terrasjes.

Dag 5
Enkhuizen en Hoorn
Al vroeg in de ochtend komen we aan in Enkhuizen, een leuk stadje dat gelegen is aan zowel het Markermeer als het IJsselmeer. Aan het begin van de middag vaart het schip verder naar Hoorn, stad met maar liefst 300 monumenten. De monumentale gevels vertellen u over de geschiedenis van de voormalige VOC stad.

Dag 6
Wijk bij Duurstede
In de ochtend vertrekken we uit Hoorn richting Wijk bij Duurstede waar we in de loop van de middag aankomen. De stad ligt aan de Lek en de historische binnenstad heeft tal van monumenten, waaronder Kasteel Duurstede, de Grote Kerk en de molen.

Dag 7
Arnhem
's Morgens vertrekken we uit Wijk bij Duurstede en varen we over de Rijn naar Arnhem waar we vroeg in de middag aankomen. Na de lunch volgt om 14.00 uur de ontscheping.

Bereikbaarheid

Pré Night

U kunt tegen onderstaand tarief een avond voor vertrek al inchecken aan boord van de Horizon.
Het inschepen is dan vanaf 20.00 uur en het verblijf obv logies ontbijt.

De Pré Night bedraagt €45,- per persoon


Taxiservice

Begin uw vakantie als een VIP door onze taxiservice te boeken. U wordt van huis opgehaald en naar de loopplank van het schip gebracht en aan het einde van de vakantie wordt u weer naar huis gebracht.

Dit is een gedeelde taxiservice voor maximaal 8 personen. De omrijtijd is maximaal 1 uur.

De Taxiservice bedraagt € 115,- per persoon.

Meer informatie? Bel me terug