Van der Valk Hotel de Koog-Texel

De Koog - Texel (NH), Nederland
Bent u op zoek naar rust, natuur, ontspanning en gezelligheid in een sfeervolle omgeving, reserveer dan een kamer bij Hotel De Pelikaan Texel. Gelegen aan de rand van een prachtig dennenbos en in het Nationaal Park Duinen van Texel kunt u bij ons genieten van alles wat Texel als vakantie-eiland zo uniek maakt: het brede Noordzeestrand, uitgestrekte duinen en de bekende badplaats De Koog.

Hotel De Pelikaan Texel heet u van harte welkom.
Openbaar vervoer
Dit hotel is met het openbaar vervoer te bereiken.
Losse bedden
Er zijn kamers met losse bedden beschikbaar.
Lift
In dit hotel is een lift aanwezig.
Begane grond
Er zijn kamers op de begane grond beschikbaar.
Rolstoeltoegankelijk
Dit hotel is rolstoeltoegankelijk.
Fietsenstalling
In dit hotel is een fietsenberging aanwezig.
Nabij bos
Het hotel ligt in de buurt van bos.
Nabij strand
Het hotel ligt in de buurt van strand.
Gratis parkeren
U kunt bij dit hotel gratis parkeren.
Wifi
Dit hotel beschikt over WIFI.
Terras
Er is een terras aanwezig.
Sauna
Er is een sauna aanwezig.
Koffiezetapparaat
Op de kamers is een koffiezetapparaat aanwezig.
Föhn
Op de kamers is een föhn aanwezig.
Bad
Op de kamers is een bad aanwezig.
Douche
Op de kamers is een douche aanwezig.
Niet roken
In dit hotel wordt niet gerookt.
Aangepaste douche
Op de kamers is een aangepaste aanwezig.
Airconditioning
Op de kamers is airconditioning aanwezig.

Ligging

Gelegen in het Nationaal Park Duinen van Texel, aan de rand van een dennenbos staat van der Valk Hotel De Koog. Het Noordzeestrand is ca. 15 minuten lopen. Het hotel heeft een gezellige pub, een zonnig terras en een gratis parkeerterrein. Voorheen was het hotel bekend onder de naam de Pelikaan; in 2021 is het overgenomen door Van der Valk. Bij de receptie kunt u fietsen huren, waarmee u het mooie eiland kunt ontdekken.

Wij hebben de standaard kamers ingekocht, maar voor €12,50 pppn kunt u upgraden naar een comfort kamer.
U verblijft op basis van halfpension. De avondmaaltijd is altijd gezamenlijk. Bij aanvang van de bridgedrives wordt er een kopje koffie geserveerd en aan het eind van de drives een borrelhapje. De drives worden 's avonds gespeeld onder leiding van een bonds-gediplomeerde wedstrijdleider, met computeruitslag en meesterpunten volgens de geldende N.B.B. schaal.

Faciliteiten

Gezellige bar en een mooie 'Herenkamer' met open haard en flatscreentelevisie. Bij Hotel De Pelikaan Texel heeft u 24 uur per dag gratis toegang tot internet. Er is een sauna en zonnebank (tegen betaling) en bij de receptie kunt u fietsen huren.

Bijzonderheden

Wij hebben de standaard kamers ingekocht, maar voor €12,50 pppn kunt u upgraden naar een comfort kamer.
U verblijft op basis van halfpension. De avondmaaltijd is altijd gezamenlijk. Bij aanvang van de bridgedrives wordt er een kopje koffie geserveerd en aan het eind van de drives een borrelhapje. De drives worden 's avonds gespeeld onder leiding van een bonds-gediplomeerde wedstrijdleider, met computeruitslag en meesterpunten volgens de geldende N.B.B. schaal.

Bereikbaarheid

De normale TESO-dienstregeling is als volgt: ( Kijk op https://www.teso.nl/nl/tarieven voor de meest actuele prijzen, de overtocht duurt ongeveer 20 minuten een overtocht voor 1 auto inclusief 5 passagiers is er al vanaf €25 in de daluren)

Vanaf Den Helder is er elk uur een afvaart van 6.30 t/m 21.30 uur.
De boot vertrekt op het halve uur.
Vanaf Texel is er elk uur een afvaart van 6.00 t/m 21.00 uur.
De boot vertrekt op het hele uur.
Zon- en feestdagen

Van 1 april tot 1 oktober start de dienstregeling op zon- en feestdagen om 7.00 uur vanaf Texel en om 7.30 uur vanaf Den Helder.
Van 1 oktober tot 1 april start de dienstregeling op zon- en feestdagen om 8.00 uur vanaf Texel en om 8.30 uur vanaf Den Helder.
Op drukke dagen wordt er een extra boot ingezet. Bekijk de pagina’s over de dienstregelingen tussen Den Helder en Texel voor informatie over reguliere en extra afvaarten.

Excursies

Texel is met ruim 13.500 inwoners het grootste Waddeneiland van Nederland. U vindt er bossen, duinen, mooie brede stranden (30 kilometer) en uitgestrekte, beschermde natuurgebieden. Maar naast de prachtige en afwisselende natuur vindt u er ook een rijkdom aan cultuur, musea en unieke monumentale dorpskernen. Juist de veelzijdigheid en combinatie van natuur en talloze bezienswaardigheden maken Texel tot een ideale bestemming voor een korte of lange vakantie.

Den Burg is het grootste dorp op Texel en hier vindt u onder andere het gemeentehuis en de bioscoop. Wie van oude monumentale panden houdt, moet zeker een bezoek brengen aan Oosterend of Den Hoorn. Het 'jongste' dorp van Texel is De Cocksdorp.
Meer informatie? Bel me terug