Gasthof Risserhof

Scharnitz / Tirol, Oostenrijk
Heerlijke wintersportreis met mogelijkheden om te skiën, langlaufen, nordic walken en/of winterwandelen in combinatie met bridge!

Nu met een vroegboekkorting van €75,- per persoon bij boeken voor 1 december a.s.
Huisdieren
Huisdieren zijn in dit hotel toegestaan.
Begane grond
Er zijn kamers op de begande grond beschikbaar.
Gratis parkeren
U kunt bij dit hotel gratis parkeren.
Wifi
Dit hotel beschikt over WIFI.
Sauna
Er is een sauna aanwezig.
Douche
Op de kamers is een douche aanwezig.
Niet roken
In dit hotel wordt niet gerookt.
Balkon
Er zijn kamers met balkon beschikbaar.

Ligging

Gasthof Risserhof in Scharnitz/Tirol ligt in de buurt van Seefeld tussen de Karwendel en Wettersteinbergen aan de poort van het Karwendel Alpine National Park.

Kamers

De goed onderhouden kamers zijn comfortabel ingericht in traditionele stijl,
de meeste kamers hebben een balkon.

Alle kamers hebben:

Douche/toilet
Kabeltelevisie
Telefoon
Toegang tot het gedeelde balkon

Faciliteiten

Er is een à la carte restaurant, een bar, bowlingbanen (gratis voor gasten), biljart, darts en een mooi terras om te zonnebaden. We hebben een receptie, een ski winkel en ruime parkeerplaats - ook voor bussen!

Een skipas voor 7 dagen is ter plaats verkrijgbaar voor ca. €260,-

Bijzonderheden

Programma
Iedere dag wordt er de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan:
Winterwandelen, Nordic Walking, Langlaufen en Skiën. Niets moet alles mag……
Bij veel verse sneeuwval wordt er minimaal 1x Sneeuwschoenwandelen ingepast.

Er zullen op 6 avonden een bridgedrive georganiseerd worden met een NBB gekwalificeerde arbiter.

Begeleiding
Tijdens deze reis wordt u begeleidt door 2/3 begeleiders/sters. Een voor de dagelijkse activiteit Wandelen, een voor Langlaufen en een voor het Skiën.

Winterwandelen & Nordic Walking
Er zijn goed onderhouden aangestampte sneeuwwandelpaden, waar met normale sportwandelschoenen op kan worden gewandeld. De Sportwandelschool heeft Yak-Trax mee (€ 20,00 per paar) voor onder de schoenen tegen het uitglijden. De meeste hebben ze al. Tevens heeft de sportwandelschool voldoende wandelstokken mee. (Nordic Walking poles)

Langlaufen
In en rondom Scharnits (bij Seefeld in Tirol) zijn prima onderhouden langlauf-loipes. Er ligt een netwerk van meer dan 200 km. Voor iedere dag is wel een andere route. Er zijn twee technieken de klassieke langlauftechniek en de Langlauf schaatstechniek. De beweging van het langlaufen is snel geleerd. Alleen wanneer je sneller wilt langlaufen zal je flink moeten oefenen, omdat de coördinatie en de conditie een rol gaat spelen. Voor wie wil staat er de eerste dag een korte cursus Langlaufen gepland in het oefenstadion in Scharnits/Seefeld.

Skiën
Voor de skiërs onder ons zijn er ook mogelijkheden om aan hun trekken te komen. Er zijn prima Skipistes in Scharnits/Seefeld. Het is absoluut noodzakelijk om al enige jaren ski-ervaring te hebben om deel te nemen aan de door ons begeleide skitochten. Er wordt beslist geen skiles gegeven. Beginnende skiërs kunnen eerst naar de skischool gaan.

Bij goed weer zal er een één-daagse excursie naar Innsbruck gehouden worden.

Bereikbaarheid

Heenreis: (Richttijd)
Op vrijdagavond vertrekt u per Tourist Class Touringcar.
18.00 uur: Voorkant NS-station, centrum Hoorn.
18.30 uur: NS-station Sloterdijk, radarweg in Amsterdam.
19.00 uur: P+R Westrave Griffioenlaan in Utrecht.

Aankomst:
Op zaterdagmorgen tussen 7.00 – 09.00 uur komen wij aan in ons Hotel, waar we eerst genieten van een ontbijt en daarna de kamers inrichten. ’s Middags verkennen van de omgeving en het eventueel huren van de skies of langlauflatten.

Terugreis:
Op Zaterdagavond tussen 17.00 – 18.00 uur na de warme maaltijd stappen we de bus in en zijn op zondag voor 12.00 uur weer terug in Nederland. Op de vertrekdag (zaterdag) zijn er geen transfers met de touringcar mogelijk. Dit in verband met de rijtijdenwet, waaraan de chauffeur zich dient te houden.

Excursies

Scharnitz wordt ook wel de poort van het Karwendelgebergte genoemd. Dit berggebied is het grootste natuurbeschermingsgebied van de oostelijke Alpen. Scharnitz is een gezellig, gastvriendelijk dorp met voordelige overnachtingsmogelijkheden. Meer dan 35 berghutten en café’s zorgen voor het smeren van de keel. Het skigebied is overzichtelijk; er loopt een stoeltjeslift naar de Mühlberg (1358 m) en een rode piste terug naar het dorp. Voor beginners liggen er enkele oefenliftjes. Ook Scharnitz is aangesloten op het enorme loipennetwerk op het plateau van Seefeld.
Meer informatie? Bel me terug